images/cikkek/normal/242.jpg


Domokos Bernadett


Domokos Bernadett vagyok, Mór 2010. évi Borkirálynője.


Született móri leánykaként itt voltam óvodás és általános iskolás. Középiskolás tanulmányaimat szintén Móron a Táncsics Mihály Gimnáziumban folytattam német nemzetiségi tagozaton. Jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán tanulok, nemzetközi igazgatási szakon. A BA diplomát követően MA (mester) képzésre szeretnék jelentkezni. Uniós intézményben vagy nagykövetségen szeretnék elhelyezkedni, miután ledoktoráltam.


Édesapám több mint tíz éve fogalakozik szőlőműveléssel, borkészítéssel, így aztán én sem maradtam távol ezektől a feladatoktól.
A gimnáziumban szerzett ismeretek közel hoztak a móri borvidék tradícióinak, szokásainak a megszeretéséhez.
Ezek hatására döntöttem úgy, hogy elindulok a borkirálynő választáson. Alapos felkészülés és hozzáértésemnek köszönhetően sikerült megszerezzem a koronát.

Az elkövetkezendő egy évben legfőbb feladatomként tűztem ki a móri borok széles körben való terjesztését, megismertetését.
Célom, hogy a borrenddel, az önkormányzattal, különböző civil szervezetekkel és az újonnan megnyílt TDM Irodával együttműködve a móri borok kulturális fogyasztását, forgalmazását még magasabb szintre helyezve képviselhessem.
Ebben nagy segítséget és támogatást kapok udvarhölgyeimtől, Horváth Renátától, Mouzbauer Ágnestől, valamint az elmúlt évek borkirálynőitől.